Czerwona herbata w Twojej filiżance

Codzienne wytworzenie sobie przyjemnego naparu z herbaty pu erh sprawia, że można zachować wyjątkową równowagę pracy układu trawiennego, a także usunąć wolne rodniki, które przyczyniają się do niekorzystnego oddziaływania na nasz organizm. Polepszenie pracy wątroby, a także obniżenie cholesterolu oraz ciśnienia zezwalają na lepsze samopoczucie każdego dnia – wystarczy tylko zaopatrzenie się w wodę oraz naczynie i można zaserwować sobie wyśmienitą herbatę, która rzeczywiście działa.

Szczególne właściwości

Herbata pu erh jest nazywana czerwoną i to nie bez przyczyny – jej liście zostały poddane tylko częściowej fermentacji, która była przerywana. I oto mamy do dyspozycji korzenny lub także ziemisty smak, który jest tutaj bardzo charakterystyczny. Do tego wszystkiego dochodzi także aspekt zdrowotny i nie będzie trzeba przekonywać o dobroczynnych właściwościach.

Szybkie parzenie

Niewielka ilość liści, bo około 5g wystarczy, aby otrzymać 250 ml naparu. Należy zalać je wodą w temperaturze 96 stopni i zaparzyć od 2 do 4 minut. Po tym czasie możemy delektować się charakterystycznym smakiem, który szybko wejdzie do naszej codziennej rutyny. Pozbędziemy się nadprogramowych kilogramów i tym samym utrzymamy zdrowie na wysokim poziomie. Nic więcej zatem nie trzeba, by stworzyć dla siebie wyjątkowe chwile w towarzystwie czerwonej herbaty pu erh, która nas zaskoczy i szybko ją polubimy na dłuższy czas.