Jaka frytownica gastronomiczna jest najlepsza?

frytownice gastronomicze

W każdej restauracji lub barze, w którym można zjeść smaczny obiad nie powinno zabraknąć miękkich, chrupiących frytek. Nie od dziś wiadomo, że frytki uwielbiane są przez dzieci, jak i dorosłych, dlatego też coraz częściej zamawiane są jako dodatek do obiadu. Jak się okazuje, nie tak łatwo znaleźć porządny sprzęt. Dlaczego? Odpowiedź poniżej.

Frytownice gastronomiczne na każdą kieszeń

Frytownice gastronomiczne najlepiej kupić u producentów oferujących sprzęt do lokali, np: www.gastropuls.pl/frytownice-gastronomiczne/. W takich miejscach można liczyć na naprawdę dobre jakościowo urządzenia ze wszystkimi potrzebnymi atestami oraz na fachową obsługę. Można także kupić frytownice bezpośrednio u przedstawicieli handlowych, którzy oferują wyposażenie gastronomiczne w dobrych cenach. W takim wypadku klient pozna od razu, jak korzystać z takiego urządzenia oraz co zrobić w przypadku, gdy nie będzie ono funkcjonowało, jak należy.

Jaki model jest najlepszy?

Przede wszystkim warto wybrać model, w którym można usmażyć sporą ilość frytek. Urządzenia z dwiema komorami i ze zdejmowanym elementem grzewczym sprawdzają się najlepiej podczas intensywnego gotowania. Takie modele jednak sporo kosztują. Za frytownice od sprawdzonej, znanej marki, która doskonale nadaje się do lokali gastronomicznych trzeba niekiedy zapłacić nawet 1500-2000 zł. Najlepiej porównać kilka modeli, sprawdzić, jakie mają parametry oraz dowiedzieć się, jak długo można je użytkować. Dzięki temu klienci są w stanie wybrać najlepszy sprzęt dla siebie, który posłuży im naprawdę długo. Trzeba przyznać, że solidna frytownica to jeden z podstawowych elementów wyposażenia zaplecza gastronomicznego, dlatego też warto poświęcić chwilę, by znaleźć solidny, niezawodny model. Taka frytownica często wykorzystywana jest także do przygotowywania również innych dodatków do dań.

frytownice gastronomicze